Mannen Bloemendaal slaan aanval Kampong af, ook Bossche koploopsters winnen

Hockeyers Bloemendaal blijven ook tegen Kampong overeind

De topper tussen Bloemendaal en Kampong, waarmee de hockeycompetitie bij de mannen werd hervat, is gewonnen door de koploper. De nog ongeslagen thuisploeg ging met een achterstand de rust in, maar wist in de tweede helft het tij te keren: 2-1.

Rotterdam-Den Bosch, die andere wedstrijd in de bovenste regionen van de ranglijst, kende geen winnaar. Na zeventig minuten stond er 1-1 op het scorebord.

Onhandige duw

Bloemendaal, dat fier aan de leiding gaat in de hoofdklasse, kreeg al binnen een minuut een strafcorner tegen. De eerste kon doelman Maurits Visser nog pareren, maar bij de tweede had Jip Janssen wel succes: 0-1. De Utrechters waren vanaf dat moment de betere ploeg, maar verzuimden dat in doelpunten uit te drukken.

Dat kwam de gasten, die azen op een voor de play-offs noodzakelijke plek in de topvier, na rust duur te staan. Na een onhandige duw van Floris de Ridder kreeg Bloemendaal in de 43ste minuut een strafcorner, waarop meteen een tweede volgde. Die kwam terecht bij Arthur van Doren, die met zijn backhand de gelijkmaker voor zijn rekening nam.

De 1-1 bracht het geloof terug bij 'De Mussen', die op jacht gingen naar de winnende goal. En die kwam er vier minuten later ook al via de stick van Roel Bovendeert, die liggend scoorde.

Geen winnaar in Rotterdam

Rotterdam had op het eigen gloednieuwe veld al met de derde strafcorner succes tegen Den Bosch. Keeper Loïc van Doren leek in de 25ste minuut de harde push van Jeroen Hertzberger te keren, maar de bal rolde alsnog over de doellijn. De Belgische doelman bracht even later wel redding - met zijn helm - op een schot van Thijs van Dam.

Van Doren hield de Rotterdammers nog enkele malen van scoren af en verdiende daarmee een punt voor zijn ploeg, omdat Noud Schoenaker in de 56ste minuut met zijn zesde doelpunt de 1-1 maakte.

HDM maakt het Bossche vrouwen lastig

Ook de hockeysters kwamen weer in actie. Op de eerste speeldag na de winterstop boekte Den Bosch een 2-1 overwinning op HDM, dat het de koploper lang lastig wist te maken. De derby tussen Hurley en Amsterdam eindigde in Amstelveen in 1-1.

Pien Sanders van Den Bosch viert de 2-1

Den Bosch leek na de 1-0 van Margot van Geffen een makkelijke middag voor de boeg te hebben. HDM wenste daar echter niet aan mee te werken en slaagde er al in de veertiende minuut in langszij te komen. Nina van der Marel was de maakster van het doelpunt.

In de 48ste minuut kwam de thuisploeg dankzij Pien Sanders uit een strafcorner opnieuw op voorsprong en dit keer slaagde HDM er niet in zich terug te vechten.

Play-offs

Hurley aast op een plaats in de topvier, goed voor een plaats in de play-offs, en had daarvoor een zege op nummer drie Amsterdam goed kunnen gebruiken.

Nadat Felice Albers in de veertigste minuut de gasten uit een strafcorner op 0-1 had gezet, dreigde echter een nederlaag. Zover kwam het niet: Yasmin Geerlings liet in de 62ste minuut de 1-1 aantekenen.

Negatief record

HGC kreeg ook in de vijftiende wedstrijd van het hoofdklasseseizoen een nederlaag te slikken. SCHC was met 6-0 te sterk voor de thuisformatie die nu met een negatief record in de boeken verdwijnt. Klein Zwitserland verloor in het seizoen 2011/2012 veertien duels op rij, maar dat aantal is nu dus door HGC overtroffen.