NOS NieuwsAangepast

Lanoye schrijft Boekenweekgeschenk 2012

Het Boekenweekgeschenk wordt volgend jaar geschreven door Tom Lanoye. Het is voor het eerst sinds 1989 dat een Vlaamse auteur tekent voor het geschenk.

De Boekenweek 2012 heeft als thema 'Vriendschap en andere ongemakken'. Volgens de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) is vriendschap een thema dat het beste en slechtste in menselijke relaties laat zien.

De 52-jarige Lanoye is een van de meest gelezen Belgische auteurs. Hij debuteerde in 1980 met een poëziebundel en ging zich later ook toeleggen op romans, toneel, columns en scenario's. Een van zijn bekendste romans is 'Kartonnen dozen' (1991).

Sprakeloos

Lanoyes recentste roman 'Sprakeloos' (2009) werd alom de hemel in geprezen en kreeg zowel de Henriëtte Roland Holst-prijs als de publieksprijs van de Gouden Uil. Die laatste prijs had Lanoye eerder gewonnen voor 'Zwarte tranen' (1999) en 'Boze tongen' (2002).

De Boekenweek wordt volgend jaar gehouden van 14 t/m 24 maart. Volgens de CPNB hoeft Lanoye zich niet per se aan het thema 'vriendschap' te houden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl