Siem Noorman op weg naar een try

Rugbyers buigen tegen Polen pas in slotfase achterstand om in zege

De Nederlandse rugbyers hebben ook hun derde wedstrijd in de Europe Trophy gewonnen, al scheelde het niet veel. Oranje was in Amsterdam de hele wedstrijd de betere ploeg tegen Polen, maar slaagde er pas in de slotminuten in een nederlaag te voorkomen: 7-6.

Dankzij twee benutte penalty's gingen de Polen, die in de eerste helft konden bogen op een krachtige scrum, met een 6-0 voorsprong de rust in. In de tweede helft kreeg vermoeidheid vat op de gasten, die meer en meer door Nederland werden teruggedrongen.

Eenrichtingsverkeer

Tot veel kansen leidde het eenrichtingsverkeer niet voor Oranje, dat vooral tegen zichzelf en de spanning vocht. Totdat enkele minuten voor tijd Siem Noorman erin slaagde een try te maken, waarna veteraan Storm Carroll ook nog eens kans zag vanuit een moeilijke hoek de conversie te benutten: 7-6.

De opluchting was groot bij Oranje, dat echter nog niet van de Polen af was. Die zetten een wanhoopsoffensief in dat bijna nog succes had ook. Bij een laatste aanval kwam Polen niet meer dan een metertje tekort om Oranje alsnog een kater te bezorgen.

Door de late ontsnapping handhaafde Nederland, dat eerder al het gepromoveerde Oekraïne en Duitsland klopte, zich aan de leiding van de groep. De winnaar mag een promotie-/degradatiewedstrijd spelen voor een plek in het Europe Championship.