Een boom valt op een garage in Tilburg
In samenwerking met
L1mburg
NOS Nieuws

Harde wind veroorzaakt schade in Brabant en Limburg

De storm die vandaag over het land trok, heeft vooral in het zuiden van het land flink wat schade veroorzaakt. Zo waaide in Tilburg een boom om, die op een schutting en een garage belandde. De garage is ingestort, meldt Omroep Brabant. De bewoner was thuis en is flink geschrokken, maar niemand raakte gewond.

Elders in Tilburg waaiden door de storm gevelstenen van een hoog kantoorgebouw. De weg onder het pand ligt bezaaid met brokstukken en een fietser raakte lichtgewond. Door de harde wind kan de gevel pas morgen worden hersteld.

In Boxtel brak een boom af, die op de weg terechtkwam. Ook in Lierop kwam een boom naar beneden die midden op de weg landde. De brandweer kreeg hulp van een boer met een ver-reiker, een speciaal voertuig dat zware lasten kan tillen.

Schade aan daken

In Boxmeer rukte de brandweer uit omdat bij een appartementencomplex dakpannen wegwaaiden. Een deel van het pand werd afgezet.

Ook in Limburg leidde de harde wind tot heel wat stormschade. Volgens 1Limburg ontstond de meeste schade in Zuid-Limburg, waar mensen de brandweer vooral belden voor afgewaaide daken en dakpannen.

Het KNMI had voor vandaag in het hele land code geel afgekondigd vanwege harde windstoten.

Advertentie via Ster.nl