NOS Schaatsen

Kramer houdt WK allround voor gezien: 'Dit heeft weinig zin zo'

Kramer: 'Had graag willen rijden, maar dit heeft weinig zin zo'

Sven Kramer houdt de WK allround in het Noorse Hamar na twee afstanden voor gezien. "Ik had graag willen rijden, maar dit heeft weinig zin zo. Ik moet mezelf een beetje in bescherming nemen."

Kramer zei voor het toernooi in Noorwegen al dat hij door privé-zorgen zijn hoofd maar moeilijk bij het schaatsen kon houden. Hij had een slechte week achter de rug vanwege gezondheidsproblemen in de familie.

Na twee tegenvallende ritten staat de negenvoudig wereldkampioen op een teleurstellende twaalfde plek in het algemeen klassement.

"Ik ging hiernaartoe en hoopte, misschien tegen beter weten in, dat het de goede kant op zou vallen en dat ik op mijn routine en automatismen terug kan vallen. Maar dat blijkt helaas niet waar te zijn", aldus een aangeslagen Kramer. "Natuurlijk wilde ik de knop omzetten, alleen blijkt dat veel moeilijker te zijn dan je graag wil."

Ploeg nam Kramer in bescherming

Het besluit om zich voor de tweede dag van de WK af te melden, werd genomen door zijn ploeg. "Ik ben geen quitter, zo zit ik niet in elkaar. Ik ben blij dat andere mensen mij daarvoor in bescherming hebben genomen."

Voor Kramer zit het schaatsseizoen er nu op. Hij gaat naar huis, naar zijn familie. "Ik heb een zware winter gehad, het seizoen is voorbij. Straks met vakantie en dan op naar volgend seizoen."

Vrijdag gaf Sven Kramer al aan dat de voorbereiding op de WK allround wordt bemoeilijkt door gezondheidsproblemen in de familie. "Ik ga proberen mijn hoofd erbij te houden."

Kramer: 'Wereldtitel wordt moeilijke opgave'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl