NOS Sport

Bijrol voor Frijns en De Vries bij Formule E in Marrakesh

Formule E-race van Marrakesh wordt gewonnen door Antonio Felix da Costa

Formule E-coureurs Robin Frijns en Nyck de Vries hebben geen rol van betekenis kunnen spelen bij de E-prix van Marrakesh (voor elektrische auto's).

Beiden moesten genoegen nemen met een plek net buiten de toptien. Frijns werd elfde, De Vries twaalfde. De Portugees Antonio Felix da Costa won in Marokko.

De race begon nog goed voor De Vries, die als vierde was gestart. Al snel passeerde hij de Duitser Andre Lotterer en reed hij op de derde plek. Die plek raakte hij echter kwijt omdat hij en straf kreeg.

De Vries kreeg namelijk een drive through penalty wegens 'overpowering during regenerating', hij had te veel energie verbruikt. De straf wierp hem terug op de 23ste plek.

Samen met Frijns, die als 22ste was gestart, knokte De Vries zich knap voren, maar het bleek uiteindelijk net niet genoeg om in de toptien en dus in de punten te eindigen.

Da Costa gaat aan de leiding in de strijd om het kampioenschap, gevolgd door de Australiër Mitch Evans en de Brit Alexander Sims. De Vries staat dertiende in het klassement, Frijns vijftiende.

Meer weten over de Formule E? Bekijk onze uitlegvideo over de raceklasse met elektrische bolides:

Formule E: hoe gaat het er in deze klasse aan toe?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl