Harrie Lavreysen in actie tijdens het onderdeel sprint
NOS Wielrennen

Lavreysen, Hoogland en Büchli door op sprint, Ligtlee uitgeschakeld

De baanwielrenners Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland en Matthijs Büchli hebben zich op de WK geplaatst voor de kwartfinales op het onderdeel sprint. Sam Ligtlee, die vrijdag verrassend de wereldtitel pakte op de kilometer tijdrit, vloog er al direct uit.

Door de snelste kwalificatietijden te rijden, kunnen Lavreysen en Hoogland elkaar pas treffen in een eventuele finale. Vorig jaar stonden ze samen in de eindstrijd. Toen won Lavreysen. Zondag worden de medailles verdeeld.

Van Schip

Jan-Willem van Schip is bezig aan het omnium, dat uit vier onderdelen bestaat. Hij begon met de zevende plaats op de scratch en won vervolgens de temporace. Halverwege staat hij derde in het klassement na twee onderdelen.

Jan-Willem van Schip (in het oranje) tijdens het omnium

De laatste twee onderdelen, de afvalrace en de puntenkoers, volgen later op de dag. In 2018 pakte Van Schip voor eigen publiek in Apeldoorn het zilver.

Amerikaanse Dygert verpulvert wereldrecord

Bij de kwalificaties op de drie kilometer individuele achtervolging werd er een wereldrecord gereden. De Amerikaanse Chloé Dygert verpulverde haar eigen wereldrecord.

De 23-jarige Dygert, die vorig jaar september op indrukwekkende wijze de Nederlandse favorieten versloeg en wereldkampioene tijdrijden op de weg werd, was in 3.17,283 drie seconden sneller dan haar oude toptijd.

De finale is later op de dag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl