NOS Sport

Herlings verlengt contract bij KTM tot eind 2023

Herlings over de aanpassingen aan zijn motor voor het nieuwe seizoen

Jeffrey Herlings blijft zeker tot en met 2023 rijden voor het MXGP-team van KTM. De verbintenis van de wereldkampioen in de MXGP-klasse van 2018 liep oorspronkelijk tot eind 2020.

Vlak voor de start van het nieuwe seizoen is dat contract opengebroken en verlengd. De 25-jarige Herlings rijdt al sinds 2009 voor het team en is blij met de contractverlening.

"We zijn door dik en dun gegaan, hebben samen gewonnen en verloren. Het zijn twaalf ongelofelijke jaren geweest en ik hoop dat er nog veel mooie jaren gaan komen. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen van het team in mij."

Vorig seizoen kwam Herlings maar sporadisch in actie door een gebroken voet en enkel, maar hij wist toch nog twee GP's te winnen. In 2018, toen hij wereldkampioen werd in de MXGP-klasse, was Herlings oppermachtig en stond hij zeventien van de twintig keer op de hoogste tree van het podium.

In de MX2-klasse wist Herlings zich drie keer tot wereldkampioen te kronen. Hij won het eindklassement in 2012, 2013 en 2016 en maakte in 2017 de overstap naar de MXGP, waar hij in zijn eerste seizoen als tweede eindigde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl