Persbureau Heitink
NOS NieuwsAangepast

Twee doden bij ongeluk op A12 bij Zevenaar, 'auto gebruikt bij plofkraak'

Bij een ongeluk op de A12 ter hoogte van Zevenaar zijn twee inzittenden van een auto om het leven gekomen. De auto botste tegen een vrachtwagen en belandde daarna naast de weg in een sloot. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd.

Volgens de Duitse politie is de auto, een Audi A3, betrokken bij een poging tot plofkraak in Emmerich, meldt Omroep Gelderland. De Duitse politie concludeert dat na het bestuderen van bewakingsbeelden. De daders zijn niet achtervolgd door de Duitse politie.

Gevluchte man

Op het moment van het ongeluk op de A12 reed er toevallig net een politieauto in de buurt die een andere klus had afgerond. De agenten zagen het ongeluk gebeuren en zagen dat een derde inzittende ervandoor ging. De man droeg donkere kleding en heeft lang haar. Hij is mogelijk gewond geraakt bij het ongeluk.

Met een politiehelikopter en speurhonden is gezocht naar de man, maar die is niet gevonden. Ook een burgernetactie leverde niets op. De politie adviseert mensen die deze man zien de politie te bellen en hem niet zelf te benaderen.

Vanwege het politie-onderzoek en opruimwerkzaamheden is de A12 bij Zevenaar in de richting van Arnhem urenlang afgesloten geweest.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl