Michael van Gerwen Lawrence Lustig/PDC

Darter Michael van Gerwen heeft zijn koppositie in de Premier League heroverd. In Dublin won hij bij de vierde speelronde met 7-4 van William O'Connor, een van de negen 'contenders' in de competitie.

Het deelnemersveld van de Premier League (negen spelers) wordt iedere week aangevuld met één uitdager, vaak een lokale favoriet. Dit keer was dat de relatief onbekende O'Connor.

Van Gerwen, die afgelopen weekend op een toernooi de 23ste negendarter uit zijn carrière gooide en daarmee Phil Taylor passeerde op de eeuwige ranglijst, leek met een 3-1 voorsprong op weg naar een simpele zege.

Maar O'Connor, nummer 37 van de wereld, kwam voor eigen publiek terug tot 3-3. Daarna kwam Van Gerwen, de nummer één van de wereld, niet meer in de problemen.

Eerste negendarter Smith

Michael Smith trakteerde het publiek en zichzelf op een negendarter. Zijn eerste op televisie en de eerste in de Premier League sinds 2016. Smith won met 7-5 van Daryl Gurney.

Wereldkampioen Peter Wright kreeg flink op zijn broek. Hij werd door Gerwyn Price met 7-1 van het podium gestuurd.

Van Gerwen volgende week tegen Smith

De Premier League vertrekt volgende week naar het Engelse Exeter. Dan speelt Van Gerwen tegen Smith, een herhaling van de WK-finale van 2019. De Nederlander pakte toen zijn derde wereldtitel.

Speelronde acht en negen zijn in Ahoy. Na de laatste avond in Rotterdam vallen de twee laatste darters in de stand af.

Uitslagen Premier League 27 februari

Durrent-Aspinall 5-7
Cross-Anderson 5-7
Gurney-Smith 5-7
O'Connor-Van Gerwen 4-7
Price-Wright 7-1

STER reclame