Koopmeiners over cruciale fouten: 'Onwijs klote, die komen heel hard aan'

Twee cruciale momenten nekten AZ in de Europa League-return bij het Oostenrijkse Lask Linz (2-0). "Die komen heel hard aan", vertelt aanvoerder Teun Koopmeiners dan ook na afloop.

Vlak voor rust kregen de Alkmaarders een strafschop tegen na een overtreding van Oussama Idrissi en kort na de onderbreking kreeg de ploeg van Arne Slot een goal te verwerken vanuit een verre ingooi. "Onwijs klote. En dat kunnen we onszelf verwijten."

Koopmeiners' maatje op het middenveld Dani de Wit noemt de uitschakeling dan ook "heel zuur". "Dit had niet gehoeven. Daar zijn wij ons ook wel van bewust", aldus De Wit.

De Wit over uitschakeling AZ: 'Heel zuur, had niet gehoeven'

Captain Koopmeiners kijkt wel met een goed gevoel terug op het Europese seizoen. We hebben een hoop fantastische wedstrijden gespeeld. Met een vrije jonge ploeg AZ gepresenteerd met voetbal dat wij willen spelen. Met veel bravoure het publiek iets moois laten zien. Maar we zijn ook met de neus op de feiten gedrukt."

Topper tegen Ajax

De Wit: "Ik vond dat we goed voetbal lieten zien. We hebben geprobeerd op te bouwen en dat is een aantal keren goed gelukt. Daaruit hebben we vertrouwen geput richting zondag."

Want dan staat de topper in de eredivisie op het programma: Ajax-AZ, de koploper uit Amsterdam tegen de nummer twee uit Alkmaar. Koopmeiners: "We stappen nu met een klotegevoel het vliegtuig in, maar daarna moet de knop om."

STER reclame