De danspaal van de stripclub is geliefd bij de studenten Omroep Zeeland

Vier jaar geleden werd aan de Nieuwendijk in Vlissingen een pand heringericht tot stripclub. Het leek zakelijk een slimme zet, met het oog op de tweeduizend mariniers die zouden komen en vast wel een verzetje konden gebruiken. Maar de mariniers, zo werd deze maand duidelijk, kwamen niet.

De afgelopen jaren werd de stripclub nauwelijks gebruikt maar sinds kort zijn de rode fluwelen banken weer bezet en wordt de danspaal volop gebruikt. Studentenvereniging Marum Bibio uit Vlissingen huurt de stripclub. Naomi Poflliet zit in het bestuur van de 150 leden tellende vereniging.

"We zijn hier superblij mee", zegt ze tegen Omroep Zeeland. "Zodra je hier binnenloopt, hangt er een sfeer dat je wilt blijven. Het is stiekem wel heel gaaf dat je een stripclub als sociëteit hebt."

Een stripclub voor mariniers wordt nu een verzetje voor studenten

Eigenaar Jhermain Engelbregt bouwde de club voor de mariniers. "Het is een teleurstelling dat ze niet komen. Voor heel Vlissingen trouwens. Maar we staan niet stil en het is een uitstekende oplossing dat de studenten hier nu gebruik van kunnen maken."

Kussenhoesjes gewassen

"We hebben wel de kussenhoesjes extra lang in de was gedaan. Verder merken we er weinig van dat het een stripclub was", lacht Polfliet. De danspaal wordt aan het einde van de avond wel regelmatig gebruikt. "Als je goed kijkt zie je dat er een deuk in zit. Er is iemand in volle vaart tegenaan gesprongen, vol enthousiasme, op een goed openingsfeestje."

Eigenaar Engelbregt beaamt dat mariniers over het algemeen een stuk meer te besteden hebben dan studenten, maar ziet het van de zonnige kant. "Dicht is ook maar dicht, dan verdien je helemaal niks."

STER reclame