NOS Nieuws

Wekdienst 27/2: proces Taghi en coronavirus blijft nieuws beheersen

Goedemorgen! In de beveiligde Amsterdamse rechtbank is opnieuw een pro-formazitting in het liquidatieproces Marengo en ook vandaag volg je de ontwikkelingen over het coronavirus via ons liveblog.

Vandaag is het grotendeels bewolkt. Er trekt regen en natte sneeuw over de zuidelijke helft van het land en het wordt maximaal 2 tot 4 graden. Op vrijdag blijft het droog tot de avond. Het weekend verloopt wisselvallig en zeer zacht, met opnieuw veel wind.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De twee advocaten van kroongetuige Nabil B. zullen vandaag de pro-formazitting in het Marengoproces volgen via een videoverbinding. Zo blijven zij anoniem in de rechtszaak die draait om de criminele organisatie rond Ridouan Taghi.
  • Volg de ontwikkelingen over het coronavirus vandaag via ons liveblog. De NOS zendt vanavond een ingelast en rechtstreeks programma uit over het coronavirus, waarbij het publiek vragen kan stellen die worden voorgelegd aan experts.
  • Ajax en AZ spelen hun returnwedstrijd in de Europa League. Ajax moet thuis het verlies van 2-0 tegen het Spaanse Getafe rechtzetten en AZ moet uit tegen LASK. Vorige week was het een gelijkspel: 1-1.

Wat heb je gemist?

De politie heeft vorig jaar 90 drugslabs ontdekt. Dat is bijna een verdubbeling vergeleken met 2015, meldt de Telegraaf. In Oost-Nederland verdrievoudigde het aantal ontdekte plekken waar synthetische drugs worden gemaakt van 7 naar 20.

Het aantal plekken waar gedumpt drugsafval werd aangetroffen, was juist een stuk minder. Volgens de politie komt dat doordat drugscriminelen afval direct lozen in waterputten en in de grond.

In Brabant worden nog steeds de meeste synthetische drugs, zoals amfetamine en xtc, gemaakt.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit:

De meeste baby's komen huilend ter wereld. Zo niet de kleine Isabella Pereira de Jesus. Zij staarde met een intense blik naar de artsen die haar ter wereld brachten in een ziekenhuis in Rio de Janeiro.

Fotograaf Rodrigo Kunstmann legde het moment vast en plaatste het op Facebook, met als onderschrift: 'Dit is mijn geboortedag, en ik heb niet eens kleding voor deze gelegenheid.' Het plaatje is sindsdien duizenden keren gedeeld en spoort mensen aan creatieve onderschriften te bedenken zoals 'Stop me terug' en 'Ik had de snoozeknop nog wel ingedrukt'.

Ook moeder Delaine was verrast door de gezichtsuitdrukking van haar dochter: "Mijn dochter is geboren als een kant en klare meme", vertelde ze een Braziliaanse krant, verwijzend naar de grappige plaatjes die worden gedeeld op internet.

En dit is de foto:

Baby Isabela

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl