Kevin De Bruyne is goed voor een goal en assist in Madrid
NOS Voetbal

De Bruyne leidt Manchester City in stormachtige minuten langs Real Madrid

Het was een strijd tussen oud geld en nouveau riche in de achtste finales van de Champions League, de ontmoeting tussen Real Madrid en Manchester City. Met de nieuwe rijken uit Engeland als overwinnaar: 1-2.

Dankzij wereldsterren als Kevin De Bruyne, Bernardo Silva, Raheem Sterling, Sergio Agüero en David Silva - de laatste drie begonnen op de bank in Madrid - is het gemakkelijk te vergeten dat Manchester City pas voor de zevende keer meedoet aan de Champions League.

Zet daar Real Madrid tegenover, met zijn dertien eindzeges in het huidige miljardenbal en voorganger Europa Cup I, en de verschillen openbaren zich snel.

Trage start

Toch zijn er ook genoeg overeenkomsten tussen beide clubs. De grote namen op het veld én in de dug-out, bijvoorbeeld. En de voorkeur zelf het spel te controleren. Met name dat laatste maakte dat het treffen van woensdagavond maar moeilijk loskwam.

Voor rust vielen in het Estadio Santiago Bernabéu slechts drie spannende momenten te noteren. Manchester City-aanvaller Gabriel Jesus testte Thibaut Courtois en Sergio Ramos werkte een schot van diezelfde Jesus bijna in eigen doel.

Aan de overkant had City-doelman Ederson een fraaie redding in huis op een kopbal van Karim Benzema.

Isco opent score

In de tweede helft volgden de hoogtepunten elkaar sneller op. Riyad Mahrez kreeg twee goede mogelijkheden; eerst krulde hij naast, daarna werd zijn schot met zijn mindere rechterbeen gekeerd door Courtois.

Manchester City leek de wedstrijd op dat moment in handen te hebben, maar ineens lag de bal in het net van de Engelsen. Vinicius ontfutselde Kyle Walker de bal en vond de volledig vrijstaande Isco, de Spanjaard rondde rustig af: 1-0.

Isco (links) bedankt assistgever Vinicius na de 1-0

De treffer deed Real Madrid duidelijk goed. De Spaanse grootmacht trok het initiatief naar zich toe, maar kreeg een koekje van eigen deeg.

Nu was het Manchester City dat tegen de verhoudingen in het net vond. De Bruyne kapte en draaide in het strafschopgebied en gaf voor op Jesus, die Courtois met een kopbal klopte: 1-1.

En weer kantelde de wedstrijd, met het verschil dat City ditmaal doordrukte. Invaller Sterling werd in het strafschopgebied gevloerd door Dani Carvajal, waarna de bal op de stip ging. De Bruyne maakte geen fout vanaf elf meter: 1-2.

Rood Ramos

De Wet van Murphy sloeg in die minuten onverbiddelijk toe bij Real Madrid. Ramos kon vertrekken nadat hij de doorgebroken Jesus had gevloerd, daarmee raakte de thuisploeg binnen acht minuten een voorsprong én zijn aanvoerder kwijt.

Ramos is nu gedeeld recordhouder in de Champions League, waar het rode kaarten betreft. De 33-jarige Spanjaard werd al vier keer van het veld gestuurd, even vaak als Edgar Davids en Zlatan Ibrahimovic. In alle competities kreeg Ramos al 26 keer rood.

Met een man meer gaf Manchester City de voorsprong niet meer uit handen. De return is op 17 maart in Manchester.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl