NOS Voetbal

AZ rekent op Midtsjø en Boadu, 'die altijd scoort op belangrijke momenten'

'Ben beetje gewend geraakt dat Boadu op belangrijke momenten scoort'

"Wij stellen morgen onze best mogelijke elf op." AZ-trainer Arne Slot liet er voorafgaand aan de Europa League-return tegen LASK Linz geen twijfel over bestaan: de Alkmaarders gaan niemand sparen met het oog op de eredivisie-topper tegen Ajax van zondag.

AZ en LASK speelden een week geleden met 1-1 gelijk in Alkmaar en de Europa League is voor de ploeg van Slot even belangrijk als nationaal succes. Dus de beste spelers zijn hard nodig in Oostenrijk.

Fredrik Midtsjø, bijvoorbeeld. De Noor ontbrak in de eerste ontmoeting met LASK vanwege een schorsing, maar in Linz rekent Slot op zijn sterkhouder op het middenveld, die over twee kwaliteiten beschikt die goed van pas komen.

Fredrik Midtsjø is weer terug na een schorsing in het eerste treffen met LASK

"Midtsjø is heel goed in het veroveren van de tweede bal", aldus Slot. "LASK zal constant proberen ballen in onze laatste lijn te brengen, dus dan is het beheersen van de tweede bal een heel belangrijk onderdeel."

"En LASK zal in eigen huis veel druk zetten en daarbij risico nemen. Dan hebben wij met Midtsjø een speler die zich vrij kan draaien, hij kan heel goed dribbelen. En dan hebben we gelijk een overtal naar voren toe."

AZ moet minimaal één keer scoren in Oostenrijk, maar daarin heeft Slot alle vertrouwen. "Ik ben er een beetje aan gewend geraakt dat Myron Boadu op belangrijke momenten altijd goals maakt."

Clasie: 'Morgen moet het met meer vertrouwen en meer lef'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl