NOS Schaatsen

Geëmotioneerd neemt Bøkko afscheid: nog één keer in actie voor eigen publiek

Voormalig olympisch- en wereldkampioen Bøkko neemt afscheid in Hamar

Håvard Bøkko stopt met schaatsen. Dat heeft de Noorse schaatser zichtbaar geëmotioneerd bekendgemaakt op een persconferentie in de aanloop naar de WK allround in Hamar.

De 33-jarige Bøkko behoorde jarenlang tot de wereldtop, maar ging mede door de aanwezigheid van Sven Kramer zelden met de hoofdprijs aan de haal.

Hij wil nog één keer voor eigen publiek in actie komen. Na komend weekend is het echt klaar. Bij de wereldbekerfinale in Heerenveen zal hij niet te zien zijn.

ANP
Håvard Bøkko

Bøkko eindigde vaak op het podium; in totaal won hij bij diverse EK's en WK's tien keer zilver. Hij wist slechts twee keer goud te pakken op een groot toernooi. In 2011 was hij de beste op de 1.500 meter bij de WK afstanden en in 2018 wist hij met Noorwegen goud te veroveren op de ploegenachtervolging.

Individueel kwam hij er al jaren niet meer aan te pas. "Na de Spelen van 2018 had ik als grote doel een medaille te winnen op de WK in eigen land. Dat lijkt me nu onwaarschijnlijk, maar ik wil wel drie goede afstanden rijden", zei Bøkko.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl