Robert Lewandowski maakte tegen Chelsea wel gewoon de 90 minuten vol
NOS Voetbal

Bayern-ster Lewandowski vier weken buitenspel met knieblessure

Bayern München keerde woensdag niet met alleen maar goed nieuws terug in eigen land. Een dag na de 3-0 zege bij Chelsea, maakte de Duitse topclub bekend dat sterspeler Robert Lewandowski vier weken buitenspel staat.

De Poolse spits, die in Londen de derde Bayern-goal voor zijn rekening nam, heeft een breukje in zijn scheenbeen, net onder de knie opgelopen. De komende tien dagen zit Lewandowski in het gips, daarna kan hij zijn revalidatie beginnen.

Lewandowski verkeert dit seizoen in bloedvorm. De 31-jarige goalgetter is topscorer van de Champions League met 11 treffers in 6 duels. In de Bundesliga staat de teller op 25 goals in 23 wedstrijden, waarmee hij ook daar aan kop gaat van het topscorersklassement.

Geen cruciale duels

Een geluk bij een ongeluk voor Bayern München, is dat de club pas op 4 april weer een op papier cruciale wedstrijd afwerkt. Die dag staat het uitduel met Borussia Dortmund op het programma.

Lewandowski mist de return tegen Chelsea, maar die lijkt een formaliteit. In de competitie wachten achtereenvolgens Hoffenheim, FC Augsburg, Union Berlin en Eintracht Frankfurt, terwijl in de kwartfinales van de Duitse beker volgende week Schalke 04 op het programma staat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl