NOS Nieuws

Wekdienst 26/2: protest tegen Uber en corona-update van Chinese ambassadeur

Goedemorgen! De Chinese ambassadeur legt vandaag aan de pers uit welke maatregelen er zijn genomen om het coronavirus in te dammen. En taxichauffeurs in Amsterdam voeren straks actie tegen de lage tarieven bij Uber.

Vandaag vallen verspreid buien, soms met hagel, onweer en (natte) sneeuw. In de zuidelijke helft van het land kan het door winterse neerslag plaatselijk glad zijn. Later nemen de buien af en is er meer zon. Bij een matige tot vrij krachtige westenwind wordt het maximaal 6 graden.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De Chinese ambassadeur in Nederland spreekt over de corona-uitbraak. Hij legt onder meer aan de pers uit welke maatregelen er zijn genomen om het virus in te dammen.
  • Taxichauffeurs in Amsterdam demonstreren tegen Uber. Ze vinden dat het bedrijf zo ver onder de prijzen duikt dat hun banen worden bedreigd en dat de Uberchauffeurs worden uitgebuit.
  • In Duitsland spreekt het Hooggerechtshof zich uit over het verlenen van hulp bij zelfdoding. Nu is structurele begeleiding van mensen die willen sterven er niet toegestaan.

Wat heb je gemist?

In de Duitse gemeente Selfkant, net over de grens bij Sittard, is een man besmet met het coronavirus. Volgens het RIVM is hij vorige week in Limburg geweest. De GGD start daarom een onderzoek om in kaart te brengen wie in contact is geweest met de man.

Ondertussen is in China het aantal corona-besmettingen voor de tweede opeenvolgende dag gedaald. Dinsdag zijn 406 nieuwe besmettingen met het coronavirus gemeld. Een dag eerder kwamen er nog 508 besmettingen bij.

In Hotel H10 Costa Adeje Palace op Tenerife is het virus bij nog twee Italianen vastgesteld, meldt persbureau Reuters. Dinsdag was al bekend geworden dat een Italiaanse dokter en zijn vrouw positief waren getest.

Ander nieuws uit de nacht

Ze zegt op Instagram dat ze nu veilig is, maar dat het herstel "duizenden dagen heeft geduurd":

En dan nog even dit:

Disney-topman Bob Iger vertrekt onverwacht na vijftien jaar. Dat heeft het mediabedrijf bekendgemaakt. De 69-jarige Iger was sinds 2005 de hoogste baas bij Disney. Onder zijn bewind werd onder meer de entertainmenttak van 21st Century Fox ingelijfd, waarmee tientallen miljarden dollars waren gemoeid.

Iger wordt opgevolgd door Bob Chapek, die de afgelopen jaren al leiding gaf aan de pretparken van Disney en de merchandise-afdeling.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl