Duffy tijdens een concert in Paradiso, in 2008 ANP

Na haar enorm populaire debuutplaat was het jarenlang stil rond popzangeres Duffy. Tot vandaag. In een bericht op Instagram schrijft ze dat ze gedrogeerd, gevangen gehouden en verkracht is door een niet-benoemd persoon.

In het bericht zegt ze: "De waarheid is, en vertrouw me als ik dit zeg, dat ik nu veilig ben. Maar ik ben verkracht en gedrogeerd en een aantal dagen gevangen gehouden." De zangeres uit Wales stopte in 2011 plots met muziek maken en verdween uit de spotlights. Lang was het onduidelijk waarom ze tot dit besluit was gekomen.

"Het herstel heeft tijd gekost. In de lange tijd die volgde, wilde ik weer gelukkig worden. Dat is nu het geval", schrijft ze. In de komende weken zal ze een interview publiceren waarin ze belooft alle vragen die mensen hebben te beantwoorden.

"Jullie vragen je misschien af waarom ik me niet eerder heb uitgesproken? Omdat ik niet wilde dat de wereld mijn verdriet zou zien." Duffy eindigt haar post op het sociale medium met een verzoek om respectvol om te gaan met haar bekentenis. "Steun me alstublieft om hier een positieve ervaring van te maken."

De zangeres, die voluit Aimée Ann Duffy heet, debuteerde in 2008 met haar album Rockferry. Daar staat de enorme hit Mercy op. Na haar tweede, minder succesvolle plaat - Endlessly - verdween ze uit de schijnwerpers.

STER reclame