Reuters
NOS NieuwsAangepast

Plácido Domingo erkent misbruik vrouwen na maanden van ontkenning

Operazanger Plácido Domingo erkent dat hij vrouwen heeft misbruikt. De Spaanse zanger wordt al maanden beschuldigd van seksueel wangedrag bij zeker 27 vrouwelijke collega's. Hij heeft altijd stellig ontkend, maar heeft nu excuses aangeboden voor zijn wangedrag.

In een verklaring zegt Domingo de volledige verantwoordelijkheid te nemen voor zijn daden. "Ik heb de afgelopen maanden de tijd genomen om na te denken over de beschuldigingen tegen mij door verschillende collega's", stelt hij.

"Ik respecteer het dat de vrouwen zich nu in staat voelen om zich uit te spreken en ze moeten weten dat ik oprecht spijt heb van het verdriet dat ik heb veroorzaakt."

Hij zegt te begrijpen dat sommige vrouwen "het moeilijk vonden om zich uit te spreken, omdat ze bang waren dat dat hun carrière zou schaden. Hoewel dat nooit mijn intentie was, zou niemand zich zo moeten voelen."

Van zoenen tot stalking

Uit onderzoek van de American Guild of Musical Artists, die operazangers vertegenwoordigt, blijkt dat de 79-jarige operazanger zich bij 27 vrouwen seksueel heeft misdragen. Dat gebeurde in een periode van twintig jaar.

De beschuldigingen variëren van zoenen op de mond tot handtastelijkheden en nachtelijke telefoontjes waarin hij vrouwen vroeg om naar zijn huis te komen. Hij vroeg ook vrouwen mee uit op een wijze die door enkele vrouwen als stalking werd ervaren.

Sommige vrouwen voelden zich onder druk gezet om met Domingo een seksuele relatie aan te gaan Hij was directeur van de Los Angeles Opera en had veel invloed in de muziekwereld. In oktober stapte hij op na beschuldigingen van wangedrag.

"Recente beschuldigingen in de pers hebben tot een sfeer geleid waarin ik niet meer voor het bedrijf kan werken waar mijn hart ligt", zei hij destijds. Sinds 2003 stond hij aan het roer van het operahuis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl