NOS Nieuws

Wekdienst 25/2: Oranjes poseren in Lech en stuw bij Linne wordt hersteld

Goedemorgen! Vandaag staat de koninklijke familie voor de camera's in Lech en repareert Rijkswaterstaat de stuw bij het Limburgse Linne.

Het is vandaag wisselend bewolkt, met vooral in de middag en avond hier en daar een bui. Lokaal kan het gaan onweren of valt er korrelhagel. Het waait stevig en het wordt ongeveer 7 graden.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Vandaag weer veel aandacht voor de verspreiding van het coronavirus. Lukt het de financiële markten om zich te herstellen van de klappen van gisteren?
  • Rijkswaterstaat begint met het repareren van de stuw bij Linne in Limburg. Die is tijdens storm Ciara beschadigd door twee duwbakken.
  • In Lech poseert de koninklijke familie vanaf 09.30 uur weer voor de verzamelde pers. In deze video zie je de Oranjes door de jaren heen in het Oostenrijkse wintersportdorp:
Het koninklijk huis in Lech door de jaren heen

Wat heb je gemist?

In China zijn gisteren 71 nieuwe sterfgevallen door het coronavirus geregistreerd, het laagste aantal sinds de gezondheidscommissie op 20 januari begon met het publiceren van data over het virus. Zondag was het aantal gemelde sterfgevallen nog het hoogst: er overleden toen 150 mensen aan het virus.

In totaal zijn er in China nu 2663 mensen omgekomen door het coronavirus, meer dan 77.000 mensen zijn besmet. Ook in andere landen verspreidt het virus zich, zoals in Zuid-Korea (893 besmettingen) en Italië (229 besmettingen). Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken wijzigde gisteren het reisadvies voor Noord-Italië.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit:

8 uur, 15 minuten en 15 seconden: zo lang bleef de 62-jarige George Hood in een plank-houding staan. Daarmee heeft hij het wereldrecord planking gebroken. De Amerikaan begon in 2011 met planken en trainde voor zijn wereldrecordpoging zo'n zeven uur per dag. Oh, en nadat hij ruim 8 uur had geplankt, drukte hij zich ook nog 75 keer op.

Bekijk hier de beelden:

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl