Vrijwilligers worden gedesinfecteerd in Wuhan, China
NOS Nieuws

Aantal nieuwe coronadoden in China laagst sinds eerste meting

Het aantal doden door het coronavirus in China is gestegen tot 2663. Er zijn maandag 71 nieuwe sterfgevallen geregistreerd. Het gaat om het laagste aantal gemelde doden sinds de gezondheidscommissie op 20 januari begon met het publiceren van data over het virus. Zondag was er met 150 sterfgevallen nog sprake van het hoogste aantal doden op één dag sinds de uitbraak begon.

In totaal kwamen er in China 508 besmettingen bij, melden de autoriteiten. Daarmee staat de teller nu op 77.658. De provincie Hubei blijft het centrum van de uitbraak. Daar werden vrijwel alle besmettingen en doden gemeld.

Een ander land waar het virus snel om zich heen grijpt is Zuid-Korea. Daar kwamen 60 nieuwe besmettingen bij, waardoor het totale aantal in het land op 893 komt. In Zuid-Korea zijn acht mensen aan de gevolgen van het coronavirus overleden.

Een vierde passagier van het cruiseschip Diamond Princess bij Japan is overleden aan de gevolgen van het virus. Het gaat volgens lokale media om iemand van in de tachtig. Japan ligt onder vuur voor de manier waarop de autoriteiten de situatie op het cruiseschip hebben aangepakt. De Diamond Princess ligt met zijn passagiers sinds begin februari in een haven. De Japanse regering kondigt later vandaag nieuwe maatregelen aan om het coronavirus te bestrijden.

Voorkomen verspreiding Italië

In Italië, waar 229 mensen positief getest zijn op het virus, zijn zeven mensen overleden. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken wijzigde gisteren het reisadvies voor Noord-Italië. Het is beter om niet af te reizen naar tien plaatsen in de omgeving van Milaan, waar de Italiaanse autoriteiten een in- en uitreisverbod hebben ingesteld.

Het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor Italië

In het land is inmiddels een team van experts van wereldgezondheidsorganisatie WHO aangekomen om de autoriteiten te ondersteunen. Zij zullen zich richten op het voorkomen van verdere verspreiding van het virus.

Dokter op Tenerife

In Spanje is een derde coronapatiënt aangetroffen. Het virus werd bij een man op Tenerife opgemerkt. Volgens Spaanse media is het een Italiaanse dokter die op vakantie is op het eiland. De man wordt in quarantaine gehouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl