Jordan herdenkt Bryant: 'Toen Kobe overleed, ging er ook in mij iets kapot'

In een vol Staples Center, het stadion van de Los Angeles Lakers, is de vorige maand omgekomen oud-basketballer Kobe Bryant herdacht. Bekende basketballers en artiesten stonden stil bij het overlijden van Bryant (41), zijn dochter Gianna (13) en zeven anderen bij een helikopterongeluk. In het stadion zaten zo'n 20.000 mensen, velen gekleed in het Lakers-tenue van Bryant.

De basketballegendes LeBron James en Shaquille O'Neal waren aanwezig, net als Michael Jordan, die Bryant "mijn kleine broertje" noemde. Ook de weduwe van Bryant, Vanessa, nam het woord. Daarbij sprak ze eerst tot haar overleden dochter. Bij het verlaten van het podium kreeg ze een groot applaus.

O'Neal zei dat hij en zijn teamgenoot bij de LA Lakers een ingewikkelde relatie hadden, maar dat ze elkaar altijd respecteerden. De twee wonnen samen drie NBA-titels.

Alicia Keys, Christina Aguilera en Beyoncé verzorgden een optreden bij A Celebration of Life, de naam van de urenlange herdenking. Ook vrienden en familie van Bryant waren erbij aanwezig.

Op grote schermen werden hoogtepunten getoond uit de carrière van Bryant, die met de Lakers vijf keer kampioen van de NBA werd.

STER reclame