NOS Voetbal

Voetbalpodcast #87: 'Ajax is aangeschoten wild, op zoek naar een schuilplaats'

Is het crisis bij Ajax? Dat is een van de belangrijkste vragen waarop Arno Vermeulen samen met Jan Roelfs, Jeroen Grueter en Jeroen Elshoff antwoord probeert te vinden in de NOS Voetbalpodcast van deze week.

Jan Roelfs is duidelijk in zijn oordeel: "Als je in een week verliest van Getafe en Heracles is het crisis." Jeroen Elshoff denkt dat veel spelers bij Ajax niet in vorm zijn of wedstrijdritme missen.

Hij verwijst naar de manier waarop Daley Blind zich bij het doelpunt van Heracles liet wegzetten door Cyriel Dessers. "Het maakt Ajax tot aangeschoten wild, dat kruipend op zoek is naar een schuilplaats. De commentatoren constateren dat er bij Ajax ook een gebrek aan spelvreugde is.

Juiste vibe

Bij aartsrivaal Feyenoord is dat heel anders. Het elftal van Dick Advocaat zit in de juiste 'vibe'. "Ik weet niet of Advocaat bovennatuurlijke krachten heeft, maar hij heeft wat losgemaakt. De spelers hebben opeens het gevoel dat ze onverslaanbaar zijn", zegt Jeroen Grueter.

Ook het spraakmakende vertrek van Ron Jans bij FC Cincinnati en het roerige weekend van de VAR komen uitgebreid aan de orde in de NOS Voetbalpodcast van deze week.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl