Epke Zonderland met Hidetaka Miyachi NOS

Een dag na de wereldbekeroverwinning van Epke Zonderland in Melbourne is er nog altijd geen honderd procent zekerheid of de Fries zich in juli mag melden bij de Olympische Spelen.

Zonderland strijdt met Hidetaka Miyachi om één olympisch ticket op rekstok. De 33-jarige Nederlander won in Australië met een score van 14,900. Zijn Japanse concurrent werd na een val vijfde met 13,400. Daardoor heeft Zonderland nu de beste papieren.

Sterker, Miyachi feliciteerde hem al met zijn olympisch ticket, omdat de Japanner naar eigen zeggen niet zal meedoen aan de laatste twee wereldbekerwedstrijden.

Geen duidelijkheid

De Nederlandse turnbond (KNGU) heeft daarover echter geen officiële duidelijkheid gekregen van de Japanse collega's. Ook is het nog onduidelijk wanneer de Japanners definitief uitsluitsel gaan geven. Tot die tijd rekent Zonderland zich nog niet rijk, zo liet hij zondag na zijn zege weten.

Miyachi staat immers nog altijd ingeschreven voor die twee wereldbekerwedstrijden, waarvan de eerste van 12 tot en met 15 maart in Bakoe plaatsvindt. Een week later wordt in Doha geturnd.

Hidetaka Miyachi liet zondag weten dat het olympisch ticket voor Epke Zonderland is.

Miyachi: 'Ticket Olympische Spelen is voor Epke'

STER reclame