Sevilla viert de 0-1 tegen Getafe AFP

Drie dagen na de knappe 2-0 zege op Ajax in de Europa League is Getafe in de Spaanse competitie tegen een fikse nederlaag opgelopen. Sevilla, waar Luuk de Jong een basisplaats had, liet zich op bezoek in het Coliseum Alfonso Pérez niet intimideren en trok betrekkelijk eenvoudig de winst naar zich toe.

Waar Ajax donderdag grote moeite had met het harde spel van de Spanjaarden, resulterend in zeven gele kaarten voor Getafe, hield Sevilla het hoofd koel. Het werd 0-3.

De Jong belangrijk

Vlak voor rust kwam de ploeg van Luuk de Jong op voorsprong. Sergio Reguilon profiteerde optimaal van een glijpartij van Getafe-verdediger Oghenekaro Etebo en legde de bal panklaar voor Lucas Ocampos.

De 0-2 werd voorbereid door De Jong die na een vrije trap de bal alleen nog maar breed hoefde te spelen naar ploeggenoot Fernando. Met een lage, harde schuiver bepaalde Jules Kounde de eindstand op 0-3.

Atlético profiteert

Later op de avond ging Atlético Madrid ook over Getafe heen door het thuisduel met Villarreal te winnen. Na een vroege goal van Paco Alcácer wist de thuisploeg drie keer het net te vinden en er met een 3-1 zege vandoor te gaan.

Atlético en Sevilla staan nu samen met 43 punten op de vierde plek in Spanje, met een punt voorsprong op Getafe. FC Barcelona (55 punten) en Real Madrid (53) duelleren om de landstitel.

STER reclame