Anthony Martial viert zijn doelpunt tegen Watford met ploeggenoten

United klimt naar vijfde plaats, ook Arsenal wint weer in Premier League

Manchester United heeft een belangrijke overwinning geboekt in de Premier League. De ploeg van trainer Ole Gunnar Solskjaer won in de Engelse competitie voor eigen publiek met 3-0 van Watford.

Dankzij doelpunten van Bruno Fernandes (strafschop), Anthony Martial (een mooi boogballetje) en Mason Greenwood klom United naar de vijfde plaats in de Premier League.

Troy Deeney dacht Watford op gelijke hoogte te brengen, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege hands van zijn ploeggenoot Craig Dawson. Bij United mocht Jong Oranje-speler Tahith Chong de laatste tien minuten nog in actie komen.

Manchester United is dankzij de overwinning Tottenham Hotspur gepasseerd op de ranglijst. De achterstand op Chelsea, dat vierde staat, is nu drie punten.

Aubameyang leidt Arsenal langs Everton

Ook Arsenal kan in de Premier League weer naar boven kijken. De ploeg uit Londen won met 3-2 van Everton en stijgt daardoor naar de negende plaats, met vier punten achterstand op United.

Pierre-Emerick Aubameyang viert een doelpunt tegen Everton

Arsenal is dit jaar, met drie overwinningen en vier keer een gelijkspel, nog ongeslagen in de Engelse competitie. Thuis tegen Everton had Pierre-Emerick Aubameyang een belangrijk aandeel in de overwinning.

De 30-jarige aanvaller maakte halverwege de eerste helft de 2-1 en direct na rust tekende hij voor de 3-2. Daarmee kwam hij op zeventien treffers in de Premier League, waarmee hij gedeeld topscorer is met Jamie Vardy van Leicester City.

Het scoreverloop in Londen was overigens opvallend: Arsenal kwam in eigen huis al na één minuut voetballen op achterstand. Dominic Calvert-Lewin was trefzeker met een prachtige omhaal. Pas na een half uur trok Eddie Nketiah de stand gelijk (1-1).

Aubameyang zette zijn ploeg op voorsprong, maar op slag van rust werd het weer gelijk. Richarlison verschalkte Arsenal-doelman Bernd Leno.

Opmerkelijke statistiek

Ook in de eerste minuut na rust werd meteen gescoord. Het was pas voor de derde keer in de geschiedenis van de Premier League dat er zowel in de openingsminuut van de eerste helft als de tweede helft werd gescoord.

De slotfase in Londen was spannend, met grote kansen voor beide ploegen, maar de 3-2 van Aubameyang bleek uiteindelijk ook de eindstand.