Spits Ciro Immobile juicht na zijn doelpunt

Verrassend sterk Lazio blijft in spoor van koploper Juventus

Een dag na de 2-1 zege van koploper Juventus bij hekkensluiter SPAL heeft ook achtervolger Lazio geen fout gemaakt. De nummer twee van Italië won met 3-2 bij Genoa. Juventus heeft nu één punt meer dan Lazio.

Genoa kent een beroerd seizoen, maar was de laatste vier weken ineens op dreef, met twee keer een gelijkspel en twee overwinningen. Nu ging het echter al na twee minuten mis: Adam Marusic liet zich niet opzijzetten door twee verdedigers en rondde koel af.

Flink onder druk

Genoa-aanvaller Andrea Favilli raakte na een halfuur de paal, maar kort na rust zorgde Ciro Immobile voor de 0-2. Het was alweer zijn 27ste treffer in de Italiaanse competitie dit seizoen.

Francesco Cassata bracht de spanning terug en maakte met een magnifieke krul al snel de 1-2. Lazio kwam flink onder druk te staan, maar Danilo Cataldi scoorde met een mooie vrije trap de 1-3.

Vlak voor tijd benutte Domenico Criscitto nog een penalty voor Genoa, maar verder kwam de nummer achttien uit de Serie A niet. Oud-Ajacied Lasse Schöne deed de gehele wedstrijd mee bij Genoa.

Eindelijk wint AS Roma weer

AS Roma won voor het eerst in ruim een maand weer een competitiewedstrijd. Het elftal van trainer Paulo Fonseca versloeg Lecce met 4-0.

De spelers van AS Roma vieren een doelpunt tegen Lecce

De doelpunten kwamen op naam van een Turkse, Armeense, Bosnische én Servische voetballer: bij rust leidde Roma al met 2-0 dankzij treffers van Cengiz Ünder (Turkije) en Henrikh Mkhitaryan (Armenië).

In de tweede helft maakte de Bosnische aanvaller Edin Dzeko de 3-0 en in de slotfase zette Aleksandar Kolarov uit Servië de 4-0 op het scorebord. Justin Kluivert speelde bij AS Roma alleen de tweede helft mee.

Corona-virus

De vorige vier competitieduels leverden slechts één punt op voor AS Roma, dat dankzij deze overwinning wel naar de vijfde plaats in de Serie A is opgekommen.

Vier wedstrijden in de Serie A werden zondag afgelast in verband met de uitbraak van het corona-virus. Het gaat om Hellas Verona-Cagliari, Atalanta-Sassuolo, Internazionale-Sampdoria en Torino-Parma.