Ook Willem II verliest op bezoek bij Emmen

Bekijk de samenvatting van FC Emmen-Willem II

Ook Willem II heeft de kracht van FC Emmen aan de Oude Meerdijk ondervonden. De nummer vijf ging in Drenthe met 4-2 onderuit en Emmen boekte zijn vierde thuiszege op rij.

Met Michael de Leeuw, de Turk Kerim Frei, de Serviër Luka Adzic en de Peruvianen Sergio Peña en Miguel Araujo heeft Emmen-coach Dick Lukkien enkele goede spelers in huis. Tegen Willem II trokken zij de kar voor Emmen, al viel Frei met een blessure uit.

Na 20 minuten kwam de nummer 13 uit de eredivisie op voorsprong via centrale verdediger Araujo. De Peruviaan kopte een corner van landgenoot Peña feilloos binnen bij de eerste paal.

Drie doelpunten in drie minuten

Vooral de tweede helft was vermakelijk en met vijf goals bovendien doelpuntrijk. Pol Llonch maakte na een klein uur de gelijkmaker voor Willem II. Na een fraaie combinatie met Mats Köhlert schoot hij de bal droog in de hoek.

De 1-1 stand stond niet lang op het scorebord, want direct vanuit de aftrap pakte Emmen de voorsprong weer terug. De Leeuw werkte de bal op aangeven van Peña hard achter Willem II-keeper Wellenreuther. Een minuut later tekende Adzic, ook na een assist van Peña, voor het derde doelpunt in drie minuten: 3-1.

Twintig minuten voor tijd bracht Willem II de spanning weer terug. De Tilburgers kregen een strafschop na een overtreding van Michaël Heylen op Ché Nunneley en Mike Trésor Ndayishimiye schoof de bal feilloos in de rechterhoek: 3-2.

Ndayishimiye brengt de stand via een strafschop op 3-2

In de 78ste minuut besliste Peña de wedstrijd door zelf de 4-2 binnen te schieten, waardoor Emmen met het Drentse publiek de achtste zege in twaalf thuisduels kon vieren.

"Als je een aantal wedstrijden hier wint, dan krijg je helemaal een onoverwinnelijk gevoel", probeerde Michael de Leeuw de 'magie van de Oude Meerdijk' te verklaren. "Bij het sfeertje dat hier hangt, voelen we ons gewoon sterk."

Bekijk hieronder de reacties van Emmen-speler Michael de Leeuw, Willem II-speler Mike Trésor Ndayishimiye en de trainers Dick Lukkien en Adrie Koster:

De magie van de Oude Meerdijk: 'Bij de sfeer die er hangt voelen we ons sterk'