Cristiano Ronaldo AFP

Bondscoach Ronald Koeman heeft wel eens betere weekeinden gekend. Na Frenkie de Jong en Jasper Cillessen moest hij toezien dat ook vaste kracht Matthijs de Ligt geen negentig minuten maakte bij zijn club. De Ligt was reserve bij Juventus, dat in de duizendste profwedstrijd van Cristiano Ronaldo won bij SPAL: 1-2.

Coach Maurizio Sarri koos centraal achterin voor de 25-jarige Italiaan Daniele Rugani en Giorgio Chiellini. Voor laatstgenoemde routinier is het zijn eerste basisplaats sinds hij een half jaar geleden zijn kruisband afscheurde.

Na 54 minuten zat het erop voor Chiellini en mocht De Ligt zijn trainingspak uittrekken. De Nederlander moest een week eerder ook al toekijken hoe Rugani een duo vormde met vaste waarde Leonardo Bonucci, die nu tegen SPAL geschorst was.

Cristiano Ronaldo viert zijn 725ste treffer en zijn 1000ste duel samen met ploegmaat Juan Cuadrado AFP

Maar het draaide in Ferrara eigenlijk allemaal om Ronaldo. Voor de 35-jarige Portugees was het zijn duizendste wedstrijd als prof. Het duurde niet lang of hij zette zijn duel luister bij met een treffer, zijn 725ste.

Aaron Ramsey maakte er na een uur 0-2 van. Het werd nog even spannend, Andrea Petagna maakte er vanaf de stip 1-2 van in de zeventigste minuut, maar de zege voor de koploper kwam niet meer echt in gevaar.

Messi op 853 duels

Voor de statistici: Lionel Messi speelde zaterdag zijn 853ste profwedstrijd. Met vier treffers bracht hij zijn teller op 696 goals.

Carrière Cristiano Ronaldo

Duels Goals
Sporting CP 33 5
Manchester United 292 118
Real Madrid 438 450
Juventus 73 53
Portugal 164 99
1.000 725

STER reclame