Denise Betsema wint net als vorig jaar in Leuven Pro Shots

Veldrijdster Denise Betsema heeft net als vorig jaar de GP Leuven gewonnen. Het was haar eerste zege sinds haar terugkeer van een dopingschorsing.

De 27-jarige Betsema werd in april 2019 na een positieve test op anabole steroïden op non-actief gesteld. Ze wist aan te tonen dat een vervuild voedingssupplement de oorzaak van de positieve test was en ze niet moedwillig doping had gebruikt. Dat leidde in januari tot een schorsing van 6 maanden; omdat die straf al in oktober was afgelopen, mocht ze per direct het veld weer in. Betsema werd niet opgenomen in de WK-selectie.

In Leuven reed Betsema twee ronden voor het einde weg bij Annemarie Worst, de nummer twee bij de WK. Ook in Leuven eindigde Worst als tweede, op een minuut van Betsema. De Belgische Sanne Cant werd derde.

Wereldkampioenen in de zon

Bij de mannen ging de zege net als vorig jaar naar de Belg Toon Aerts. De nummer drie van de WK veldrijden bleef zijn landgenoot Michael Vanthourenhout en zijn Nederlandse ploeggenoot Lars van der Haar voor.

De wereldkampioenen Mathieu van der Poel en Ceylin del Carmen Alvarado deden niet mee in Leuven. Van der Poel bereidt zich voor op de voorjaarsklassiekers op de weg. Vandaag kwam hij in de Ronde van de Algarve op 7 minuten van ritwinnaar Miguel Ángel López over de streep.

Alvarado raakt haar fiets even helemaal niet aan; de wereldkampioene geniet van een vakantie in de zon.

STER reclame