Haaland maakt zijn 9de doelpunt in 6 Bundesliga-wedstrijden voor Dortmund

Sensatie Haaland scoort weer voor Dortmund, Leipzig vernedert Schalke

Borussia Dortmund heeft zonder veel problemen de uitwedstrijd tegen het kwakkelende Werder Bremen gewonnen. De nummer drie van de Bundesliga versloeg de nummer 17 met 2-0 en de Noorse sensatie Erling Braut Haaland trof opnieuw doel.

Linksback Zagadou zette Dortmund kort na rust op voorsprong met een intikker uit een corner. En de 19-jarige spits Haaland, al goed voor acht treffers in vijf competitieduels sinds zijn overstap naar de Bundesliga, schoot na een voorzet van Achraf Hakimi de bal hard en zuiver in de korte hoek.

Dinsdag scoorde Haaland, die in de winterstop overkwam van Red Bull Salzburg, bij zijn Champions Leaguedebuut voor Dortmund twee keer tegen Paris Saint-Germain (2-1). De teller van de jonge Noor staat nu op twaalf treffers in zijn eerste acht duels in alle competities voor Dortmund.

RB Leipzig vernedert Schalke 04 in Gelsenkirchen

Een dag na de benauwde 3-2 zege van Bayern München op Paderborn wist naaste belager RB Leipzig in het spoor van de koploper te blijven.

Leipzig walst over Schalke 04 heen

De nummer twee van de Bundesliga won met maar liefst 5-0 op bezoek bij Schalke 04. Leipzig verloor dit seizoen pas drie keer en de eerste nederlaag leed het in september tegen Schalke (1-3).

Nu kwamen de Königsblauen er niet aan te pas. Al na 55 seconden was het 0-1: de jonge doelman Alexander Nübel verkeek zich volledig op een uithaal van Marcel Sabitzer, die later nog drie kansen zou missen. Na rust maakte Timo Werner er 0-2 van met een pegel in de kruising, kopte Marcel Halstenberg raak uit een corner en voerden oud-PSV'er Angelino en Emil Forsberg de score verder op.

In blessuretijd maakt de ploeg van Alfred Schreuder nog gelijk tegen Borussia Mönchengladbach

Nummer 4 Borussia Mönchengladbach leed na acht thuiszeges op rij puntenverlies tegen Hoffenheim, de ploeg waar trainer Alfred Schreuder aan het roer staat: 1-1. Borussia kwam via Matthias Ginter al vroeg op 1-0. Na rust miste Alassane Plea een penalty, waarna Hoffenheim in blessuretijd nog langszij wist te komen via Lucas Ribeiro.