José Mourinho baalt in de wedstrijd met Chelsea

Mourinho lijdt pijnlijke nederlaag bij oude liefde Chelsea

In de strijd om een ticket voor de Champions League heeft Chelsea goede zaken gedaan door in eigen huis met 2-1 van concurrent Tottenham Hotspur te winnen. Dankzij de zege heeft Chelsea nu vier punten voorsprong op de stadsgenoot.

De uitslag was extra pijnlijk voor Tottenham Hotspur-trainer José Mourinho. De Portugees was meerdere jaren werkzaam op Stamford Bridge en verloor als trainer nog nooit twee keer in een seizoen een competitieduel van dezelfde tegenstander. Naast de zege van zaterdag was Chelsea afgelopen december ook al met 2-0 te sterk.

Met Steven Bergwijn in de basis bij Tottenham werd het duel in de eerste helft gedomineerd door Chelsea. Het resulteerde na een kwartier tot de eerste treffer.

Steven Bergwijn in actie tegen Chelsea

Olivier Giroud werd diepgestuurd en stuitte in eerste instantie op Spurs-keeper Hugo Lloris. Nadat Ross Barkley in de rebound de lat had geraakt kreeg Giroud de bal wederom in zijn voeten en dit keer haalde hij verwoestend uit, 1-0.

Vlak na rust werd de score verdubbeld door Marcos Alonso. De Spanjaard stond aan het einde van een fraaie aanval en kegelde de bal in de verre hoek.

Lo Celso ontsnapt aan rood

Spurs-middenvelder Giovani Lo Celso ontsnapte in de tweede helft aan een rode kaart. De Argentijn ging opzichtig op het been van tegenstander César Azpilicueta staan, maar scheidsrechter Michael Oliver hield de kaart op zak. Ook de VAR zag vreemd genoeg geen overtreding in de actie van Lo Celso.

Chelsea controleerde de rest van het duel en kwam ondanks een eigen doelpunt van Antonio Rüdiger in de slotfase niet meer in de problemen.

Bij Crystal Palace tegen Newcastle United was een hoofdrol weggelegd voor Patrick van Aanholt. De verdediger van de thuisclub maakte vlak voor rust uit een vrije trap de enige treffer van de wedstrijd: 1-0.

Door de zege neemt Crystal Palace een voorsprong van negen punten op West Ham United en Watford, die de bovenste degradatieplaatsen bezetten.

El Ghazi vroeg naar de kant

Oud-Ajacied Anwar El Ghazi stond in de basis bij Aston Villa, dat op bezoek ging bij Southampton. De Nederlander haalde de rust niet; in de 28ste minuut moest hij geblesseerd van het veld. Toen stond de thuisploeg al op voorsprong en het werd uiteindelijk 2-0 voor de Saints.

Davy Pröpper deed de volle negentig minuten mee voor Brighton & Hove Albion, dat bij nummer 6 Sheffield United knap een gelijkspel uit het vuur sleepte: 1-1. Erik Pieters zag vanaf de reservebank hoe zijn Burnley eenvoudig won van Bournemouth en daardoor naar de achtste plek steeg.

Via onderstaande links zijn alle uitslagen en wedstrijden van dit weekeinde te vinden in de Premier League