Max Verstappen
NOS Sport•

Verstappen sluit testweek af met opnieuw veel rondjes: 'Prima eerste week'

Max Verstappen heeft zijn eerste testweek voor de start van het Formule 1-seizoen vrijdag afgesloten met 86 rondjes. Daarmee benaderde de Red Bull-coureur het aantal rondjes (91) dat hij woensdag op de eerste van zes testdagen op het circuit bij Barcelona in de ochtendsessie afwerkte.

De Fin Valtteri Bottas stuurde zijn Mercedes het snelste rond: 1.15,732. Hij reed 65 rondjes. Niemand was tot nog toe zo snel in de testweek.

Verstappen was minder bezig met een snelle tijd. Zijn snelste ronde ging in 1.17,636. Verstappen legde de meeste ronden van de tien coureurs af. Esteban Ocon (Renault), Lance Stroll (Racing Point) en Daniil Kvyat (Alpha Tauri) waren net als Bottas sneller dan de Nederlander.

Tevreden

"Veel ronden rijden was het doel van de eerste testweek", keek Verstappen terug op zijn eerste testweek. "Dat is ons erg goed gelukt. Ik ben vooralsnog tevreden over de eerste dagen met de RB16. Ik heb vanochtend een racesimulatie gedaan. Die gaan we analyseren. Deze ging om de auto te leren begrijpen. Rondetijden zeggen op dit moment niets."

De ochtendsessie werd twee keer onderbroken door een rode vlag. De eerste keer omdat de Ferrari van Sebastian Vettel door motorproblemen stil kwam te staan, daarna overkwam dat ook Nicholas Latifi van Williams.

Wiel

Verstappen maakte gebruik van de onderbreking om wat dingen te laten veranderen aan de bolide. "Er was iets afgebroken. Er hing ineens een wiel in de lucht. We verloren door de rode vlag weinig tijd."

Om 14.00 uur begint de laatste sessie van deze week. Bij Red Bull neemt Alexander Albon dan de plaats van Verstappen in. Bij Mercedes kruipt wereldkampioen Lewis Hamilton achter het stuur. Na vrijdag hebben de coureurs volgende week nog drie testdagen in Barcelona.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl