In samenwerking met
RTV Oost
NOS Nieuws

Gedenkteken op Oostenrijkse berg gelegd voor model Lotte van der Zee

  • Familie Van der Zee
    De ouders plaatsen een steen in de kapel
  • Familie Van der Zee
  • Familie Lotte van der Zee
    De steen die op de berg gelegd wordt

In Westendorf in Oostenrijk is gisteravond Lotte van der Zee herdacht. Familie en vrienden lieten ballonnen op voor het overleden fotomodel. Ook legden ze een gedenksteen in een kapel dicht bij de plek waar de laatste foto van haar werd genomen.

RTV Oost schrijft dat eenzelfde soort steen is gelegd op een berg in de Oostenrijkse plaats waar de familie elk jaar op wintersport gaat. Op de steen staan haar voornaam en geboorte- en sterfdatum.

Van der Zee, in 2017 uitgeroepen tot mooiste tiener van de wereld, overleed op 6 maart vorig jaar op 20-jarige leeftijd. Ze kreeg een hartstilstand toen ze met haar ouders op skivakantie was in Tirol.

De Duitse justitie liet onderzoek doen naar de doodsoorzaak. Uit het voorlopige autopsierapport blijkt dat het brugadasyndroom haar waarschijnlijk fataal is geworden. Dat is een aandoening die kan leiden tot hartritmestoornissen.

Haar ouders wilden dit jaar op dezelfde plek weer op wintersport om de gedenksteen te leggen. "Een plekje waar we telkens terug kunnen keren en waarvan we het gevoel hebben dat ze daar dicht bij ons is", zei haar moeder Eugeniek van der Zee eerder deze maand.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl