Ten Hag na verlies tegen Getafe: 'Niet ons eigen spel kunnen spelen'

Erik ten Hag legde na de 2-0 nederlaag van Ajax bij Getafe in de Europa League de vinger op de zere plek. "Door onnodige fouten hebben we hier verloren", zei de trainer.

Ten Hag vond dat Ajax gedurende de wedstrijd te veel meeging in het opportunistische spel van de Spanjaarden. "We hebben Getafe sterk gemaakt, we hebben van onszelf verloren. Afgezien van de laatste twintig minuten kwamen we niet in ons spel. We konden niet de vrije man vinden."

De wedstrijd werd veelvuldig onderbroken door overtredingen of opstootjes. De zuivere speeltijd was 42 minuten en 36 seconden, waarmee Getafe-Ajax de op één na kortste Europa League-wedstrijd werd sinds de invoering van het toernooi in 2009.

Ajax staat volgende week donderdag in Amsterdam voor een enorme klus. "Het perspectief is slecht, maar Ajax is niet van opgeven", aldus Ten Hag.

Schuurs: 'Geen grip op Getafe'

Perr Schuurs ging bij de 2-0 voor Getafe in de fout en was zich daarvan na afloop terdege bewust. "Dit mag niet gebeuren als ik bij Ajax voor een basisplaats wil gaan", sprak Schuurs schuldbewust.

Hij erkende dat Ajax zich af en toe door Getafe had laten provoceren "Zo kun je het wel samenvatten vandaag. We kregen geen grip op hen en daar moeten we beter mee omgaan."

Schuurs: 'We lieten ons provoceren, daar moeten we beter mee omgaan'

STER reclame