RB Leipzig viert de 0-1 van Timo Werner tegen Tottenham Hotspur

Sterk RB Leipzig verslaat Tottenham Hotspur in Londen

RB Leipzig heeft in Londen een flinke stap gezet richting de kwartfinales van de Champions League. De Duitsers waren in de achtste finale tegen Tottenham Hotspur soms heer en meester in Londen: 0-1.

De nummer twee van de Bundesliga opende furieus met drie kansen in de eerste twee minuten voor Patrik Schick (schot net naast het doel), oud-PSV'er Angeliño (paal) en Timo Werner (redding Spurs-doelman Hugo Lloris).

Leipzig bleef daarna aandringen en liet Tottenham niet aan voetballen toekomen. De thuisploeg kreeg via Steven Bergwijn, die van trainer José Mourinho opnieuw een basisplaats had gekregen, wel een goede mogelijkheid, maar Leipzig-doelman Peter Gulacsi redde sterk.

Steven Bergwijn in duel met Lukas Klostermann van RB Leipzig

Tottenham overleefde voor rust uiteindelijk twaalf doelpogingen van Leipzig, mede omdat Werner oog-in-oog met Lloris niet koelbloedig genoeg was en Schick uit een corner rakelings naast kopte.

Ook na rust bleef Leipzig de betere ploeg. Ben Davies leidde na 58 minuten de Duitse treffer in door in de zestien op een lompe manier zijn verdedigende actie in te zetten op Konrad Laimer: strafschop. Werner benutte de buitenkans met een uitstekend genomen penalty in de hoek.

Nadat Schick een grote kans op de 0-2 had gemist, gingen de Spurs aanvallender spelen en had Leipzig het af en toe lastig. Giovani Lo Celso raakte met een vrije trap de paal en Lucas Moura kopte van dichtbij over, maar het bleef bij 0-1.

Op dinsdag 10 maart volgt in Leipzig de return.