Pop Smoke november vorig jaar bij een optreden in Houston AFP

Bij een nachtelijke roofoverval in zijn huis in Los Angeles is rapper Pop Smoke doodgeschoten, melden Amerikaanse media. Bashar Jackson, zoals hij eigenlijk heette, was 20 jaar. Van de overvallers ontbreekt elk spoor.

Pop Smoke, oorspronkelijk afkomstig uit de wijk Brooklyn in New York, brak afgelopen jaar door met het nummer Welcome to the party. Hij werd gezien als groot talent.

Gevestigde namen als Cardi B en Nicki Minaj verklaarden zich fan van de jonge rapper en hij kreeg een platencontract bij een groot label. Zijn eerste album, Meet the Woo, is tot nu toe wereldwijd zo'n 280 miljoen keer gestreamd.

Welcome to the party werd een grote hit voor Pop Smoke:

Zijn nieuwste album, dat eerder deze maand uitkwam, doet het goed in de Amerikaanse hitlijsten. Zowel in de Billboard Top 200 als in de Rolling Stone Top 200 kwam Meet The Woo V.2 binnen in de top-10. Hij zou in juli optreden op het Tilburgse hiphopfestival Woo Hah!

Collega's van Pop Smoke reageren verslagen op het nieuws. Nicki Minaj en 50cent suggereren dat de dader of daders jaloers waren op het succes van de rapper.

STER reclame