Max Verstappen begint het nieuwe F1-seizoen vandaag met de testdagen in Barcelona EPA

Terwijl het circuit van Zandvoort zich klaarmaakt om over iets minder dan drie maanden de Grand Prix van Nederland te organiseren, begint vandaag het nieuwe Formule 1-seizoen met de testdagen in Barcelona. En Max Verstappen komt de baan op.

Wat de verrichtingen van de Nederlander zijn, hoor je van onze verslaggever ter plekke in Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1 en via onze online berichtgeving.

Nederlandse clubs jagen op Europees succes

De pijn van de uitschakeling in de Champions League, vorig jaar december, is nog voelbaar in Amsterdam, maar de honger naar de titel van de Europa League is sterk bij Ajax. De ploeg van Erik ten Hag staat donderdag voor de eerste horde, in Madrid tegen Getafe.

Vandaag traint Ajax in het stadion, met daaraan voorafgaand om 19.15 uur een persconferentie. Een verslag daarvan is te zien in het late NOS Journaal, rond 23.30 uur op NPO 1.

Hakim Ziyech Pro Shots

AZ is na de goede campagne voor de winterstop ook actief in de Europa League. Morgen speelt het thuis tegen het Oostenrijkse LASK Linz, de training en persconferentie zijn ook vandaag. Een verslag daarvan is te zien in het Sportjournaal, om 18.45 uur op NPO 1.

Champions League

In de Champions League staan weer twee duels op het programma. Atalanta Bergamo (met Marten de Roon, Hans Hateboer en Robin Gosens) trapt om 21.00 uur af tegen Valencia, waar doelman Jasper Cillessen na zijn heupblessure weer bij de selectie zit. Op hetzelfde tijdstip nemen Steven Bergwijn en Michel Vorm het met Tottenham Hotspur op tegen RB Leipzig.

Beide wedstrijden zijn te volgen via een liveblog in de NOS-app en op NOS.nl en rechtstreeks in Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1. Een samenvatting is te zien in het late NOS Journaal.

NOS-uitzendingen woensdag 19 februari

13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
18.45 uur Sportjournaal NPO 1
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
23.30 uur Sport in late Journaal NPO 1

STER reclame