Erling Braut Haaland heeft de 1-0 gemaakt voor Dortmud Pro Shots

Erling Braut Haaland heeft opnieuw zijn waarde bewezen voor Borussia Dortmund. De pas 19-jarige Noor bezorgde zijn club in de achtste finales van de Champions League een 2-1 thuiszege op Paris Saint-Germain.

Voor PSG-trainer Thomas Tuchel betekende het treffen een terugkeer naar Dortmund, waar hij tussen 2015 en 2017 werkzaam was. Na onenigheid met de clubleiding moest hij het veld ruimen.

Neymar terug

De Duitser kon weer beschikken over Neymar, die de afgelopen weken met een ribblessure kampte. De Braziliaan zorgde voor het eerste gevaar van PSG door een vrije trap net naast te schieten.

Dortmund reageerde rap en dacht toe te kunnen slaan in de omschakeling, na een corner van PSG. Maar ondanks een overtal-situatie slaagde Jadon Sancho er niet in om te scoren. Zijn slappe inzet verdween naast de goal. Even later stuitte hij op doelman Keylor Navas.

Neymar in het duel met Dortmund AFP

De eerste helft bood verder weinig spektakel. Alleen Haaland, de man in vorm, vestigde kort de aandacht op zich. Het Noorse wonderkind zag zijn poging in het zijnet belanden.

In de tweede helft hielden beide ploegen elkaar lange tijd in evenwicht. Tot Haaland toesloeg. De jonge spits reageerde alert na een carambole voor het Parijse doel en maakte alweer zijn negende treffer dit seizoen in de Champions League. Acht daarvan waren in dienst van Red Bull Salzburg.

Verwoestende uithaal

PSG toonde echter veerkracht en trok de stand snel weer gelijk. Neymar tikte binnen op aangeven van Kylian Mbappé. Twee minuten later diende Haaland, opnieuw hij, PSG van repliek met een verwoestende uithaal. Neymar trof even later de buitenkant van de paal.

In de slotfase bleef de stand ongewijzigd, waardoor Dortmund volgende maand met een licht voordeel afreist naar Frankrijk. De return in de achtste finales is op woensdag 11 maart.

Statistieken Borussia Dortmund-Paris Saint-Germain

STER reclame