NOS Sport

Badmintonners genieten na van EK-zilver: 'We hebben het gewoon geflikt'

Badmintonners genieten na van EK-zilver: 'We hebben het gewoon geflikt'

Een unieke prestatie leverden de Nederlandse badmintonners afgelopen weekend in het Franse Liévin, nabij Lille. Voor het eerst in de geschiedenis bereikte de mannenploeg de finale van een EK.

En hoewel die finale kansloos verloren ging tegen Denemarken, stonden de badmintonners op de day-after met een grote glimlach op hun gezicht te trainen. "We hebben het gewoon geflikt."

Vooraf zou Oranje namelijk voor dit resultaat hebben getekend. Nederland won nog nooit een EK-medaille en bereikte de finale na verrassende zeges op Engeland en Frankrijk.

Mark Caljouw

Verliezen van Denemarken is allesbehalve een schande. Het land is het grootste badmintonland van Europa en verloor nog nooit een EK-finale voor mannenteams. "Dit was ook wel kansloos", is Mark Caljouw eerlijk. "Zij hebben een team met alleen maar wereldtoppers."

De 25-jarige Caljouw is de meest ervaren man in de jonge ploeg. Hij hoopt zich dit jaar individueel nog te plaatsen voor de Olympische Spelen. Het lijkt er dan ook op dat het Nederlandse badminton weer in de lift zit.

"Misschien was dit wel een omslagpunt. Dat hopen we wel. Door deze medaille zijn we ook gekwalificeerd voor het WK. Dat is ook een supermooie ervaring om daar tegen de wereldtop te spelen. Ik denk dat het veel zegt dat wij als badmintonland ons weer kunnen meten met de Europese top en misschien wel de wereldtop", aldus Caljouw.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl