Barry Hulshoff in 2013 tijdens een competitieduel van Ajax Pro Shots

"Hij was een groot voetballer en een mooie sociale kerel met een hart van goud." Dat zijn de eerste woorden die David Endt opsomt over de overleden oud-Ajacied Barry Hulshoff (73).

"Het nieuws kwam vandaag als een mokerslag, Ik was wel even van slag", vertelt Endt, die Ajax door zijn rol als voormalig teammanager (1997-2013) zeer goed kent.

Vol overgave

Volgens Endt heeft de voormalig verdediger een fraaie loopbaan beleefd op basis van zijn mentaliteit. "Hulshoff liep niet over van talent, maar deed alles wel vol overgave. En dat heeft hem gebracht tot een verdediger van mondiaal niveau", zegt hij.

"Hij was fysiek sterk, maar loste dingen vaak sportief op. Hij miste door domme pech (blessure, red.) het WK van 1974."

Bekijk hieronder de reacties van David Endt en Danny Blind op het overlijden van Barry Hulshoff:

'Barry had andere kwaliteiten dan de meeste Ajax-spelers'

Endt spreekt ook vol lof over de persoon Hulshoff. "Hij leefde zoals iedereen in de jaren '70, maar was wars van kapsones. Hij had altijd oog voor iemand anders. Hij probeerde mensen altijd op hun gemak te stellen."

De Ligt: 'Barry was een mentor'

Voor Matthijs de Ligt was Hulshoff iemand waar hij veel van heeft geleerd. "Ik ben onwijs dankbaar dat ik jou heb leren kennen", zegt De Ligt op Instagram. Hulshoff was tot en met 2018 de zaakwaarnemer van de verdediger.

"Je hebt mij altijd geholpen als mentor, zaakwaarnemer maar vooral als beste vriend. De dagen en uren dat wij samen over voetbal konden praten en lachen zullen mij altijd bij blijven. Je bent en blijft mijn grootste inspiratie."

STER reclame