Siem de Jong Proshots

Siem de Jong vertrekt per direct bij Ajax en gaat zijn carrière vervolgen bij FC Cincinnati. De 31-jarige middenvelder kwam dit seizoen weinig in actie in Amsterdam.

Bij de club uit de MLS staan ook de Nederlanders Jürgen Locadia en Maikel van der Werff onder contract. Trainer Ron Jans stapte dinsdag op nadat er ophef was ontstaan omdat hij in de kleedkamer het woord 'nigger' had gebruikt.

De 31-jarige Siem de Jong kwam dit seizoen in negen duels in actie, voornamelijk als invaller. Vorig seizoen speelde De Jong al op huurbasis voor Sydney FC in de Australische A-League. De zesvoudig international van Oranje had bij Ajax een contract dat komende zomer afliep.

Ajax

De Jong was bezig aan zijn tweede periode in Amsterdam. In de hoofdstad maakte hij zijn debuut in het betaalde voetbal en werd hij tussen 2007 en 2014 onder andere vier keer landskampioen.

In 2014 tekende De Jong een contract bij Newcastle United, maar zijn periode in Engeland werd mede door blessures geen succes. Na een korte huurperiode bij PSV keerde de middenvelder in 2017 terug bij Ajax.

FC Cincinnati begint op zondag 1 maart aan het nieuwe seizoen in de MLS met de uitwedstrijd bij New York Red Bulls. Een week later wacht de uitwedstrijd bij Atlanta United, de club van trainer Frank de Boer.

STER reclame