Clijsters verliest in Dubai bij comeback in tenniscircuit Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Kim Clijsters heeft bij haar comeback op het WTA-toernooi van Dubai met 6-2. 7-6 (6) verloren van de Spaanse Garbiñe Muguruza.

De 36-jarige Clijsters maakte vorig jaar september bekend dat ze voor de tweede keer wilde terugkeren in het profcircuit. De eerste keer was in 2009 na een pauze van twee jaar. De Vlaamse speelde sinds de US Open in 2012 geen wedstrijd meer.

In eerste instantie zou de Belgische tegen Kiki Bertens spelen, maar zij meldde zich afgelopen weekend af. Daardoor werd Clijsters in Dubai in de eerste ronde gekoppeld aan Australian Open-finaliste Muguruza.

Veel servicefouten

Clijsters, die onder anderen de Nederlander Fred Hemmes jr. in haar begeleidingsteam heeft, begon stroef aan de wedstrijd en werd al snel gebroken door de Spaanse. Zelf kon ze haar breakpoints niet benutten, waardoor de eerste set eenvoudig naar Muguruza ging.

Vooral de service van Clijsters liet nog te wensen over. Ze maakte tien dubbele fouten in de wedstrijd. Daartegenover stonden wel veel harde en zuivere slagen, waardoor ze er in de tweede set een tiebreak uitsleepte.

Clijsters haalde een paar keer flink uit met haar forehand:

In de tiebreak was Muguruza toch net een maatje te groot voor Clijsters. De nummer zestien van de WTA-ranglijst won die met 8-6 en de wedstrijd in twee sets.

STER reclame