De hockeyvrouwen vieren de overwinning op Argentinië
NOS Sport

Nederlandse hockeyteams beleven wilde nacht in Buenos Aires

De Nederlandse hockeyploegen hebben hun bezoek aan Argentinië voor de FIH Pro League erop zitten. De vrouwen revancheerden zich tegen 'Las Leonas' voor hun nederlaag van zaterdag (3-1 winst) en de mannen boekten hun tweede gelijkspel tegen de Argentijnen (2-2).

Terwijl de mannen voor een bonuspunt aan de shoot-outs bezig waren - daarin zegevierde Oranje wederom - hing er al onheil in de lucht. Niet veel later trok er een flinke storm over Buenos Aires, die ook nog eens gepaard ging met hevig onweer.

Toeschouwers vertrekken

De vrouwen waren zeven minuten bezig toen hun wedstrijd werd gestaakt. De meeste toeschouwers waren in de veronderstelling dat er niet meer gespeeld zou worden en vertrokken. Ruim anderhalf uur later ging de bal toch weer rollen.

Argentinië, dat de Oranjevrouwen zaterdag de eerste nederlaag in 27 duels had bezorgd, kwam op voorsprong via een strafcorner van Agustina Gorzelany. Frédérique Matla en Yibbi Jansen waren daarna voor Nederland ook trefzeker uit een strafcorner. Kyra Fortuin zorgde nog voor de 3-1.

Oranjemannen hadden meer verdiend

De Oranjemannen kwamen met 2-0 achter tegen olympisch kampioen Argentinië door treffers van Lucas Vila en Agustin Mazzilli. Mirco Pruyser en Robbert Kemperman zorgden voor een gelijkspel, maar Nederland had gezien het aantal kansen meer verdiend.

Standen FIH Pro League

Mannen Vrouwen
1. België (6-14) 1. Nederland (5-12)
2. Nederland (6-11) 2. Nieuw-Zeeland (6-10)
3. India (4-8) 3. Argentinië (4-9)
4. Spanje (8-7) 4. Australië (3-9)
5. Australië (4-6) 5. België (4-6)
6. Duitsland (2-5) 6. Groot-Brittannië (3-5)
7. Argentinië (4-5) 7. Duitsland (0-0)
8. Groot-Brittannië (4-5) 8. China (2-0)
9. Nieuw-Zeeland (6-5) 9. Verenigde Staten (5-0)

Dit is de tweede editie van de Pro League. Alleen de beste landen doen tussen januari en juni mee aan het toernooi, dat de vervanger is van de Champions Trophy en de Hockey World League.

Alle landen spelen twee keer tegen elkaar. Er is alleen een groepsfase, geen eindtoernooi meer. De thuis- en uitwedstrijden worden het ene jaar allebei thuis gespeeld en het het volgende jaar allebei uit. Om kosten te besparen, maar ook voor het welzijn van de spelers en het mileu.

Bij de vrouwen is Nederland titelverdediger. De mannen werden vorig jaar derde.

In maart volgen voor beide teams de eerste thuisduels. In Rotterdam spelen zowel de vrouwen als de mannen tweemaal tegen Nieuw-Zeeland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl