Nuis: 'Als het moet dan sta ik er'

Met een verschil van slechts zeven honderdste ten opzichte van Thomas Krol legde Kjeld Nuis zondagavond beslag op zijn tweede wereldtitel op de schaatsmijl. De huidig olympisch kampioen was na afloop uiteraard uitzinnig van vreugde en maakte dankbaar gebruik van het moment om even zijn gram te halen.

Half december kreeg Nuis te maken met een flinke griep en miste hij de NK en EK afstanden. Dat hij bij de WK in Salt Lake City aan de start mocht verschijnen, had hij te danken aan een aanwijsplaats van de schaatsbond. Daar was Team Reggeborgh, de ploeg van concurrenten Dai Dai Ntab en Koen Verweij, het niet mee eens.

Daarop werd besloten de zaak voor te leggen aan de geschillencommissie van de KNSB, die uiteindelijk vaststelde dat de selectiecommissie correct had gehandeld om Nuis naar het WK te sturen.

Bekijk hieronder een samenvatting van de 1.500 meter.

Nuis blijft Krol nipt voor en pakt tweede wereldtitel op 1.500 meter Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

"Ik denk dat ik heb laten zien dat ik wedstrijdfit ben", zei Nuis na zijn gouden 1.500 meter, daarmee verwijzend naar de zaak die Reggeborgh had aangespannen. "Ik heb daar toen geen woord over gezegd, dat is maar goed ook. Het is mijn kant op gevallen en ik heb hier laten zien dat ik het waard ben om te starten op de WK."

'Als het moet, dan sta ik er'

"Zo lekker, hier heb ik echt heel hard voor gewerkt", waren zijn eerste woorden bij de microfoon van verslaggever Bert Maalderink. "Ik ben echt megablij dat ik vandaag gewonnen heb."

De laatste keer dat Nuis de schaatsmijl in wedstrijdverband aflegde, was bij de wereldbekerwedstrijden van begin december in Astana. Dat hij ruim twee maanden later in Salt Lake City toch gewoon weer de beste was, liet Nuis daarom maar één conclusie. "Het maakt blijkbaar niet uit, als het moet dan sta ik er."

STER reclame