Sergio Ramos baalt in het duel met Celta de Vigo

Real Madrid thuis niet langs Celta de Vigo bij rentree Hazard

Real Madrid heeft duur puntenverlies geleden in de Primera División. Tegen degradatiekandidaat Celta de Vigo kwam de koploper in eigen huis niet verder dan 2-2.

Real-trainer Zinedine Zidane kon voor het eerst sinds het Champions League-duel met Paris Saint-Germain op 26 november weer beschikken over sterspeler Eden Hazard.

Toch was het Celta de Vigo, de nummer achttien van Spanje, dat op voorsprong kwam. Oud-Feyenoorder Fjodor Smolov liep weg uit de rug van Raphaël Varane en hield oog-in-oog met Thibaut Courtois het hoofd koel.

Voor de Rus, die in januari overkwam van Lokomotiv Moskou, was het de eerste treffer in de Primera División.

Fjodor Smolov maakte tegen Real Madrid zijn eerste goal in Spaanse dienst

Real Madrid moest in de achtervolging, maar deed dat met weinig overleg. Celta hield de ruimtes klein en bleef zo in de eerste helft eenvoudig overeind.

Ramos baalt, Ramos juicht

Kort na rust leek Sergio Ramos, de enige op het veld die de laatste competitiezege van Celta in Bernabeú in 2006 meemaakte, Real Madrid op gelijke hoogte te brengen.

Met een knappe volley promoveerde hij een voorzet van Bale tot doelpunt, maar de vijfde competitietreffer werd de verdediger toch door de neus geboord. Ramos stond namelijk buitenspel .

De intenties van de thuisploeg waren daarmee wel meteen duidelijk en twee minuten later lag de bal wel in het net. Toni Kroos rondde af na een prachtige aanval via Karim Benzema en Marcelo.

Toni Kroos juicht na de gelijkmaker tegen Celta de Vigo

Na ruim een uur had Ramos toch zijn vijfde competitietreffer te pakken. Eden Hazard werd in kansloze positie gehaakt door doelman Rubén Blanco en Ramos schoot de strafschop feilloos binnen.

Met 2-1 op het scorebord ging de voet weer van het gaspedaal bij Real, dat het woensdag in de Champions League opneemt tegen Manchester City.

Celta drong een beetje aan en werd vijf minuten voor tijd zowaar beloond. Invaller Dénis Suárez gaf een steekpass op Santi Mina en die schoof de bal langs Courtois.

Derby met luchtje uitgesteld

De Baskische derby tussen Eibar en Real Sociedad ging niet door met een opvallende reden.

Op 6 februari zorgde een aardverschuiving nabij Eibar ervoor dat een deel van de vuilstort van Zaldibar bloot kwam te liggen en in de afgelopen dagen deels vlam vatte.

Reddingswerkers zoeken naar vermisten na de aardverschuiving op 6 februari nabij Eibar

Vanwege de slechte luchtkwaliteit adviseerde de lokale overheid al om geen sport in de buitenlucht te beoefenen. Daarop besloten de clubs eensgezind om uitstel aan te vragen.

Twee werknemers van de afvalverwerker zijn sinds de aardverschuiving vermist.

Barcelona profiteert

Zaterdag won FC Barcelona met de nodige moeite met 2-1 van nummer drie Getafe en heeft nu nog maar een punt achterstand op koploper Real Madrid.

Vrijdag kwamen Valencia en Atlético Madrid niet verder dan 2-2. Nummer vijf Sevilla, waar Luuk de Jong na ruim een uur mocht invallen, bleef thuis tegen hekkensluiter Sevilla ook steken op 2-2.

Stand bovenin Primera División

1. Real Madrid 24-53 (46-16)
2. FC Barcelona 24-52 (57-29)
3. Getafe 24-42 (36-22)
4. Atlético Madrid 24-40 (25-17)
5. Sevilla 24-40 (30-24)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl