Wüst na titel op 1.500 meter: 'Ik wilde zó graag vandaag goed zijn'

Met haar vijfde wereldtitel op de 1.500 meter en haar 21ste wereldtitel in totaal, liet Ireen Wüst in Salt Lake City nog maar eens zien dat haar benen ook op 33-jarige leeftijd nog niets aan macht hebben ingeboet.

Nadat ze had gezien dat de laatste concurrenten zich hadden stukgebeten op haar tijd, viel er een last van haar schouders. Zichtbaar geëmotioneerd reageerde ze op haar zege. "Ik had voor mijzelf zoveel spanning gezet op deze dag en ik wilde zo graag vandaag goed zijn. Als het dan lukt, dan is er wel de ontlading."

Bekijk hieronder een samenvatting van de 1.500 meter.

Wüst pakt in Salt Lake City vijfde wereldtitel op 1.500 meter Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Wüst ging voor een wereldrecord op de olympische baan van 2002 en baalde ondanks haar wereldtitel toch een klein beetje dat ze niet in die opzet geslaagd was.

"Het is jammer dat de omstandigheden niet zo zijn als vorig jaar. Uiteindelijk tellen titels, maar het was wel mooi geweest. Ik kan dan wel de beste van de wereld zijn, maar voor een wereldrecord moet alles een beetje meezitten."

Later dit jaar strijkt het schaatspeloton wederom neer in Salt Lake City voor een wereldbekerwedstrijd. Een nieuwe kans voor Wüst om het wereldrecord van Miho Takagi (1.49,83) aan te vallen, al denkt ze daar voorlopig nog niet aan.

"Eerst maar genieten van vandaag. Ik heb mijn wereldtitel geprolongeerd en dat is supermoeilijk en superknap. Daar ga ik nu van genieten."

STER reclame