Willem II in blessuretijd naast Utrecht; Van den Brom door het lint

Bekijk de samenvatting van Willem II - FC Utrecht

Willem II heeft tegen FC Utrecht met 1-1 gelijkgespeeld. Lang hing de eerste thuisnederlaag sinds 1 september voor de Tilburgers in de lucht, maar in extremis werd het alsnog gelijk.

Paul Gladon tikte in de stromende regen in blessuretijd de gelijkmaker kon binnen. Utrecht-coach John van den Brom ging daarna door het lint, omdat hij een overtreding op een van zijn spelers (Simon Gustafson) had gezien.

"De vierde man staat op vijf meter en de videoscheidsrechter is er nog, maar niemand grijpt in. Ik word alleen maar bozer als ik het terugzie", aldus Van den Brom.

Van den Brom raast en tiert tegen arbitrage: 'Niemand doet iets'

FC Utrecht liet in de openingsminuten zien waarom Willem II zijn favoriete opponent is (36 zeges, meer dan tegen welke club ook). De Utrechters regen de kansen aaneen, maar scoorden maar eenmaal: na een piekfijne counter tikte Jean-Christophe Bahebeck vroeg raak.

Willem II krabbelde op, maar zag in de blessuretijd Gyrano Kerk bijna de 0-2 maken.

Utrecht verzuimt uit te lopen

Na rust redde Utrecht-doelman Jeroen Zoet goed op een schot van Ché Nunnely en lieten Bart Ramselaar en Adam Maher de kans liggen om Utrecht aan de bevrijdende tweede treffer te helpen. Zo hield Willem II hoop en viel uiteindelijk nog de 1-1.