NOS VoetbalAangepast

Bozenik bezorgt Feyenoord late zege bij PEC Zwolle

Bekijk de samenvatting van PEC Zwolle - Feyenoord

Het houdt niet op voor het Feyenoord van Dick Advocaat. Na de plaatsing voor de halve finales van de KNVB-beker eerder deze week, wonnen de Rotterdammers vandaag door een late goal van invaller Robert Bozenik met 4-3 bij PEC Zwolle in de eredivisie.

Evenals in de gewonnen bekerwedstrijd bij sc Heerenveen verving Edgar Ié de geblesseerde Eric Botteghin en bij afwezigheid van de eveneens geblesseerde Nicolai Jørgensen stond Luis Sinisterra in de spits en was Sam Larsson linksbuiten.

Zwakke start

Geholpen door de wind was het begin voor PEC. Door een handsbal van Marcos Senesi kreeg PEC in de vijfde minuut al een strafschop, die door Lennart Thy werd benut, en Mike van Duinen maakte er met een door Ié van richting veranderde uithaal 2-0 van.

 • Pro Shots
  Lennart Thy niet alleen blij met de openingsgoal
 • Pro Shots
  PEC Zwolle viert de 1-0 tegen Feyenoord
 • Pro Shots
  Steven Berghuis en Yuta Nakayama
 • ANP
  Leroy Fer en Steven Berghuis vieren de 2-2 tegen PEC Zwolle
 • ANP
  Steven Berghuis haalt uit voor de 3-3 tegen PEC Zwolle

Leroy Fer bracht voor rust met een kopbal de spanning terug. Na rust was er een hoofdrol voor Steven Berghuis, die de fraaie voorzet gaf bij de treffer van Fer. Berghuis maakte de 2-2 met een door de storm gedragen afstandsschot en nadat Zwolle op 3-2 was gekomen (een schot uit de draai van Thy), nam de Feyenoord-aanvoerder ook de 3-3 voor zijn rekening.

Fout Clement leidt winnende goal in

Bozenik besliste de wedstrijd in de 88ste minuut. Orkun Kökcü profiteerde van onbenullig balverlies van Pelle Clement en de Slowaak rondde met een hoog schot af. De in de winterstop aangetrokken spits was na rust in de ploeg gekomen voor de geblesseerd uitgevallen Sinisterra.

Door de zesde zege op rij in de eredivisie is Feyenoord tot op vier punten gekomen van nummer drie AZ, dat zaterdag met 2-0 verloor van FC Twente. Dick Advocaat werd na negen zege en twee remises de eerste trainer sinds Ernst Happel in 1969 die ongeslagen blijft in zijn eerste 11 eredivisieduels als coach van Feyenoord.

"Ik heb altijd gezegd dat we het van wedstrijd tot wedstrijd bekijken en dat bevalt goed", zei Advocaat na afloop. "Er zit geloof in eigen kunnen in het elftal." Ook aanvoerder Steven Berghuis was vol lof. "Er zit mentaliteit en veerkracht in de ploeg."

Bekijk hieronder de reacties van Advocaat, Berghuis, PEC-trainer John Stegeman en PEC-aanvoerder Bram van Polen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl